مقایسه عایق های الاستومری از جنس NBR و EPDM

لطفا برای مشاهده محصولات بر روی لینک محصولات کلیک نمایید.
و برای گرفتن قیمت با شماره جناب نشاطی  09120298085 , 77797965-021 تماس بگیرید.

فهرست مطالب

مقایسه عایق های الاستومری از جنس NBR و EPDM

 

نکات مهم در استفاده از چسب عایق های الاستومری

از نکات مهمی که هنگام استفاده از چسب عایق الاستومری کاری باید به آن توجه شود این است که سطح مورد نظر کاملا تمیز، بدون هر گونه آلودگی مانند چربی و گرد و خاک و… باشد. همچنین لازم است قبل از استفاده از چسب ابتدا آن را در ظرفی به منظور یکدست شدن هم بزنیم تا هنگام استفاده به شکل یکنواخت روی سطح مورد نظر قرار بگیرد.

پس از آن که محل مورد نظر را به چسب عایق آغشته نمودیم و عایق های الاستومری را روی آن قرار دادیم، ایجاد فشار روی نقطه مورد نظر باعث اتصال بهتر آن می گردد و سپس زمانی بین 15تا 20 دقیقه را برای خشک شدن چسب در نظر می گیریم.

لازم به ذکر است که در صورت وجود نا همواری سطح مورد نظر ، بهتر است عمل چسب کاری در دو مرحله  صورت بگیرد تا در نهایت یک عایق کاری بدون نقص و کامل داشته باشیم.

لازم است دمای محیط مورد نظر حداقل 15 درجه سانتی گراد باشد تا شاهد چسبندگی بهتر چسب عایق باشیم.

برای نگه داری چسب عایق باید توجه کنید که محیط مورد نظر بدون تماس با نور مستقیم باشد و همچنین برای اینکه کیفیت چسب عایق های الاستومری حفظ گردد بهتر است که در محیط خشک و خنک و در ظرفی فلزی قرار داده شود.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که این چسب  قابل اشتعال و تا حدودی سمی می باشد بنابراین از استعمال دخانیات در مجاورت آن خودداری نمایید و سعی کنید که آن را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

برای اینکه کیفیت و طول عمر چسب افزایش یابد ، بهتر است در مکانی که دارای سیستم تهویه می باشد آن را نگه داری نمایید و درب ظرف نیز در مواقعی که به آن نیازی ندارید کاملا بسته باشد.

عایق الاستومری پافلکس 452

سال های زیادی است که عایق‌های فوم الاستومری از ترکیب پلیمری NBR تهیه می‌شوند. از طرفی عایق‌های فوم الاستومری از جنس EPDM  به منظور استفاده در صنایع سیستم‌های خورشیدی، از اواخر دهه ۹۰ به بازار صنعت عرضه گردید. امروزه محصولات بر پایه‌ی NBR  بیش از نود درصد بازار فوم‌های الاستومری منعطف در دنیا را به خود اختصاص داده‌اند.

این دو محصول بسیاری از ویژگی‌های مهم و ضروری یک عایق را دارا بوده و از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند.

در کل عایق‌های الاستومری از انعطاف‌پذیری خوبی برخوردار هستند. از ویژگی‌های مهم آن‌ها می‌توان به مقاوم بودن در برابر نفوذ بخار آب، ساختار سلول بسته، ضریب هدایت حرارتی پایین، سهولت و آسانی در نصب و جذب آب پایین اشاره کرد.

در اینجا به بررسی و مقایسه‌ی این دو محصول می‌پردازیم.

NBR

NBR   مخفف Nitric Butadiene Rubber   است که یک کوپلیمر لاستیک مصنوعی می‌باشد. NBR   نسبت به قیمت متوسط و معقولی که دارد از استحکام و مقاومت خوبی در برابر تورم ناشی از هیدروکربن‌ها و اسید‌ها برخوردار است. این ویژگی به شما این اطمینان را می‌دهد که NBR یک ماده‌ی پوشش دهنده‌ی همه جانبه و مقرون به صرفه است که در حوزه‌ی آب‌های صنعتی بسیاری از نیازها را برطرف می‌کند.

همچنین NBR یک الاستومر پرکاربرد در حوزه‌ی آب‌بندی است. مقاومت در برابر روغن و گریس این ماده را به عنوان یک ماده‌ی ایده‌آل برای واشر، روکش رول، شیلنگ‌های هیدرولیک، تسمه نقاله، بسته‌های میدان نفتی و مهروموم برای انواع کاربردهای لوله کشی و لوازم برقی تبدیل کرده است.

این ماده همچنین به علت دارا بودن دمای کار از ۴۰- درجه فارنهایت تا ۲۲۶ درجه فارنهایت، برای مواد هوانوردی ایده‌آل است.

EPDM

EPDM  مخفف  Ethylene Propylene Diene Monomer Rubber  است. از مزایای EPDM می‌توان به مقاومت ازون، عایق الکتریکی عالی، عمر طولانی در شرایط شدید محیطی و انعطاف‌پذیری پایدار اشاره کرد.

لاستیک EPDM اغلب در عایق‌بندی آب و هوا استفاده شده و باعث کاهش میزان سر و صدا و ورود گرد و غبار به داخل خودرو می‌گردد. EPDM یک منبع عالی برای واشر یا آب‌بندی واشر در برابر نور خورشید، ازون، باد و باران است.

لاستیک EPDM می‌تواند درجه حرارت از ۵۸- درجه فارنهایت تا ۳۰۲ درجه فارنهایت را تحمل کند. همچنین به دلیل مقاومت زیاد در برابر اشعه‌ی ماوراء‌بنفش، ازون و اکسیداسیون در ساخت بسیاری از واشرهای صنعتی ضد‌آب در فضای باز کاربرد دارد.

اگرچه عایق‌های فوم الاستومری از جنس EPDM نسبت به NBR از مقاومت بیشتری در مقابل نور خورشید برخوردار هستند، اما استفاده‌ از این عایق‌ها بدون روکش محافظ توصیه نمی‌شود. در غیر این صورت هر دو جنس   NBR و ‌EPDM بدون لایه‌ی محافظ با گذشت زمان نه چندان طولانی از بین می‌روند.

در نتیجه می‌توان گفت که عایق‌های الاستومری NBR با توجه به قیمت مناسب و خواصی که دارند، بهترین انتخاب برای عایقکاری تاسیسات، تجهیزات، ساختمان‌ها، سیستم‌های برودتی، حرارتی و… می‌باشند وعایق‌های الاستومری EPDM برای سیستم‌های خورشیدی، تجهیزات و تاسیساتی که دارای بخار کم‌فشار و دماهای بالایی هستند، گزینه ی مناسبی است.

error: کلیه حقوق کپی رایت اطلاعات این سایت محفوظ می باشد !!